Duo rolgordijn stof vervangen. Kun je dit zelf doen?

Kun je duo rolgordijn stof los kopen en  past het in mijn systeem?

Je duo rolgordijn of multishade is al een jaartje of 8 oud en de stof is door de jaren minder mooi geworden. Bovendien past de kleur niet meer in het huidige mode beeld.  Je bent het type raamdecoratie echter nog lang niet moe en vindt het jammer om het hele systeem opnieuw te kopen omdat dit nog goed functioneert.  Bestaat de mogelijkheid om het stof zelf te vervangen?

Het antwoord is JA.  Sinds kort kun je via de website duorolgordijn.eu het stof voor je bestaand systeem op maat laten maken.  Je kunt het stof niet zomaar met een schaar op maat knippen. Dat gaat meestal fout. Om te weten  hoe je de duo rolgordijn stof opmeet, volg je onderstaande richtlijnen.

Los stof duo rolgordijnen opmeten

Het opmeten is erg eenvoudig en zó gebeurd. Rol je bestaand duo rolgordijn helemaal af tot je de blanke buis ziet. Meet nu de lengte van de stof en de breedte.  Het stof zit vast aan de cassette zelf en aan de buis in de casstte. Je moet weten hoe dit bevestigd is.  Aan de casstte is het doek meestal bevestigd door middel van een kunststof stripje (pees) dat aan het doek zit en in de cassette wordt geschoven.  meet de breedte van dit stripje op.  Op de buis in de cassette kan het stof op verschillende manieren bevestigd zijn.  Als de buis helemaal rond is, en geen uitsparingen voor een kunststof stripje heeft, dan is het stof rechtstreeks op de buis geplakt.  Kies dan bij het bestellen van de stof aan deze kant voor een zelfklevende plakstrip. Als je dan later de stof besteld hebt en deze binnen is, leg je het op een vlakke ondergrond en verwijder het papier van de plakstrip. Leg de buis nét voor het doek en zorg ervoor dat deze overal precies  evenwijdig met met doek licht.  Rol dan de buis over het doek en het is gehecht aan de bis. Je kunt vervolgens het doek in de cassette schuiven.

Vouwgordijnen passen in elk interieur en zorgen voor een goede akoestiek.

Een vouwgordijn voor elk interieur!  Hoe pas je vouwgordijnen aan jouw stijl aan?

Met vouwgordijnen kies je voor een trendy raamdecoratie welke als je de goede stof kiest erg praktisch is omdat de stof gewoon in de machine gewassen kan worden.  Er zijn niet alleen verschillende stoffen en patronen, maar er bestaan ook verschillende modellen en vouwgordijn stijlen. Dat zorgt ervoor dat je je raam altijd van het juiste vouwgordijn kunt voorzien.  Samen met Anne, eveneens blogger , ben ik op onderzoek uitgegaan wat er allemaal precies mogelijk is.

Welke typen vouwgordijnen zijn er

Je kunt natuurlijk bij de bouwmarkt of discounter een kant en klaar vouwgordijntje kopen maar dat is vaak lastig. De maat kort je niet zo gemakkelijk in. Daar moet je al een coupeuse voor inschakelen. Het is op de eerste plaats het verstandigst te gaan voor maatwerk. Het vouwgordijn wordt dan op maat voor je gemaakt en je weet zeker dat alles precies past zoals je het bedoeld hebt.

Vouwgordijn typen

Het standaard vouwgordijn;  dit is het gordijn dat je het meest ziet.  Deze vouwgordijnen kunnen van beneden naar boven worden opgetrokken.  Als je een dikkere stof kiest die weinig licht doorlaat kan deze de kamer vrij donker maken.  Indien dit niet gewenst is kun je kiezen voor de volgende optie:

Top down vouwgordijnen kunnen zowel van boven naar benden als van beneden naar boven worden opgetrokken.  Je kunt op deze manier ook langs de bovenzijde van het raam veel licht binnen laten.  Dat is belangrijk bij dikkere of donkere stoffen die je tegenwoordig veel ziet.

vouwgordijn top down foto hewo.nl

Vouwgordijnen met metalen baleinen vóór.  Als je een moderne en strakke inrichting hebt en je ziet graag dat je gordijn strak voor het raam hangt, dan is dit je keuze.  Het gordijn bevat metalen over schuif baleinen welke in verkrijgbaar zijn in wit, chroom of mat aluminium.

  foto: raamdecoratieshop.nl

Vouwgordijnen voor dag en nacht bestaan ook. Het systeem heeft twee lagen stof die boven elkaar hangen. Je kan hier kiezen voor een transparant of gesloten vouwgordijn voor je raam met één systeem.  Op zich is dit duurder. Vaak kun je ook volstaan met top down vouwgordijnen.

Zo zie je maar dat er nogal wat mogelijkheden zijn om deze raamdecoratie aan jouw stijl of interieur aan te passen.

 

Hallo nieuwe lezer.

Welkom bij mijn blog over woning inrichting

Het zal zeker even vreemd zijn als je terug bent op deze site. Die wordt vanaf nu namelijk een woonblog.  Ik wil je graag kennis laten maken met leuke raamdecoratie, wanden, vloeren, meubels en het inrichten van je tuin. Ik ga hier met regelmaat schrijven en je inspirerende artikelen voorschotelen die je kunt gebruiken als je je huis gaat inrichten. Veel leesplezier.